Въпроси

 1. Може ли часовете на уроците да не са фиксирани?
  Часовете на уроците може да са по различно време, като всеки път се договарят с преподавателя.
 2. Трябва ли да купя нов учебник, за да започна уроците?
  Не е нужно да се купува нов учебник, за да се започне обучение. Може да се ползват учебници, които вече имате, ако са подходящи. Според нивото и нуждите ви, преподавателят може да ви препоръча учебни материали, които да купите, свалите безплатно от интернет, ксерокопирате и т.н.
 3. Трябва ли да направя тест за определяне на нивото преди да започна обучението?
  Не е необходимо да правите тест, защото при индивидуалното обучение не е нужно да се напасва вашето ниво с нивото на други учащи. Преподавателят може да се ориентира за нивото ви при първите опознавателни часове и да ви предложи програма според нуждите ви.
 4. Каква е разликата между „частни уроци“ и „курсове“?
  Частните уроци са занятия на един ученик и един преподавател, които се договарят и заплащат поотделно. Курсовете са занятия в група от няколко ученика, като обикновено броят на часовете за минаването на един учебник са фиксирани и се заплащат предварително.
  При частните уроци се учи с темпото на ученика. При курсовете се учи с темпото, необходимо за минаване на целия учебник за предварително фиксираните часове.
 5. По каква система се учи?
  За различните хора са подходящи различни учебници. Според нуждите на учащия, учителят може да предложи учебник или комбинация от учебни материали, като обясни предимствата и недостатъците на всеки вариант.